Vita Univers

Lagt ut av

Før jeg kommer med mer eder og galle om kolesterolsirkuset vi lever i, kommer her litt info om noe helt annet.

Jeg har vært så heldig å få bidra til å utvikle Vita Univers, som er et nettbasert livsstilskurs, eller en vektklubb om du vil. Dette er et nytt konsept, skapt av kristiansandbaserte Linn Kristin Brænden, som er lidenskapelig opptatt av at det er mulig å gå ned i vekt og få bedre helse med rett kosthold. Hun har egenerfaring med hvordan endret kosthold kan gi bedre helse og vektnedgang og hun vil hjelpe andre med å kunne gå ned i vekt og forbedre helsen på en god måte. Hun har systematisert en mengde kunnskap og metoder som nå har blitt Vita Univers.

Vita Univers skiller seg fra andre nettkurs eller nettbaserte livsstilsveiledninger ved at det baserer seg på ordentlig mat – sunn mat. Som deltaker velger man å følge et ketogent kosthold, et lavkarbokosthold eller et paleokosthold, noe som betyr at noen fokuserer på makronæringsstoffinntak, mens andre fokuserer på matvaretyper. Man kan selvfølgelig når som helst i kurset endre strategi for å være sikker på at man følger noe som passer for sin kropp og sine mål. Som medlem får man også muligheten til å få personlig veiledning eller gruppeveiledning av tilknyttede guruer (i Vita Univers kalles veilederne for guruer og siden jeg er en av disse veilederne, så jeg er offisielt blitt en guru), som kan mye om disse kostholdsstrategiene. Det er også tilknyttet guruer som kan mye om trening, motivasjon, matplanlegging og annet. Kurset inneholder også en stor mengde oppskrifter på sunn og smakfull mat og ikke minst kurstekster hvor man kan lære om alt fra tips og triks, grunnleggende ernæring til motivasjon, trening og til og med meditasjon.

Jeg har bidratt med faglig innhold til kursene, og jeg er tilgjengelig som veileder i kurset hvor man kan få nettbaserte veiledninger enkelt via kurssidene. I all ærlighet er jeg aksjonær i selskapet, noe som strengt tatt gjør denne teksten til reklame.

Jeg bidro i utviklingen av dette konseptet fordi jeg virkelig tror det Linn forsøker å skape er bra og viktig og at det tilbyr en hjelp til vektnedgang og bedre helse som man ikke finner ellers. 

Når jeg innimellom veileder folk og blir jeg ofte spurt om alt fra praktiske hverdagsløsninger til oppskrifter og annet som ikke egentlig er helt mitt felt. Vita Univers tilbyr slik sett for meg en etterlengtet plass som jeg kan henvise folk til og hvor jeg vet at de får bra informasjon og oppfølging. Følger man rådene i Vita Univers vil man få bedre helse fordi rådene som gis der er gode og fornuftige råd. Kurset er abonnementbasert. Gå inn på Vita Univers for mer info om konseptet, og skulle du være nysgjerrig kan du prøve 3 dager gratis for å se om det er noe som passer.

Jeg håper denne tjenesten vil hjelpe flere med å nå sine mål og at den kan bidra til skape større aksept for kostholdstrategier som viker noe fra det allment aksepterte.

Straks: mer om kolesterol.

2 kommentarer

  1. Hva med de som ønsker å følge et lavfett/høykarbokosthold? Har dere noe hjelp til disse?

    Siden det er vitenskapelig støtte for at både lavfett- og lavkarbovarianter fungerer like bra og at det derfor er personens preferanser som er det viktigste å ta hensyn til for å finne en løsning som fungerer over tid, tenker jeg.

    Eller er ideologi viktigere enn hva vitenskapen faktisk sier? Du er jo ellers så opptatt av vitenskapelig dokumentasjon og faglig integritet. Hvordan stemmer dette overens med å være så bastant som du er på så usikre data?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s