Ancestral Health Symposium 2013

Lagt ut av

I disse dager starter den stadig voksende og stadig mer kjente konferansen Ancestral Health Symposium (AHS). Konferansen holdes på ulike steder i USA hvert år og er i år i Atlanta, Georgia.

AHS ble avholdt første gang i 2011, da ved University of California i Los Angeles. I 2012 var det på Harvard, og i år er det som sagt iAtlanta. Det var tre kamerater, Brent Pottenger, Aaron Blaisdell og Chris Owens, som i 2009 kom på ideen om å samle bloggere, vitenskapsfolk, leger og andre for å presentere temaer knyttet til evolusjonær helse. Ideen slo umiddelbart an og det første symposiet i 2011 var en stor suksess.

Videoer fra 2011 med kjente folk som Robert Lustig, Staffan Lindeberg og Gary Taubes kan sees her.

Foredrag fra 2012 kan sees her.

AHS er et kjempespennende konsept og har virkelig fungert som en kunnskapsspreder, ikke bare for dem som er å hører på, men også for alle andre som får muligheten til å se foredragene på nett i etterkant. Det interessante er at AHS først og fremst sprang ut av bloggosfæren og viser hvilken påvirkningskraft blogger og nettsider har fått.

På mange måter er blogger en langt mer effektiv vitenskapelig publiseringsplattform enn vitenskapelige tidsskrifter. Skal man publisere noe i tidsskrifter må man forholde seg til rammer for lengde, oppbyggning, språk, antall figurer osv. Artikler må også fagfellevurderes (peer review), noe som er en tidkrevende prosess og mye av det som ikke godkjennes av tidsskrifter blir aldri publisert, selv om det er av stor interesse for mange. Skal man svare eller kommentere på artikler i tidsskrifter må man skrive formelle brev, som også må godkjennes av tidsskriftet før de kan bli publisert i et påfølgende nummer. Prosessen er urtreig.

På en blogg kan for det første hvem som helst skrive om hva som helst. Og man kan lufte ideer, tanker og hypoteser når man vil og få en øyeblikkelig tilbakemelding i kommentarfeltet. Ettersom også høyt utdannende mennesker skriver og leser på blogger vil man få en kunnskapsutveksling som langt overgår tidsskrifter i hastighet (om enn med noe redusert kvalitet) og man får en øyeblikkelig fagfellevurdering når andre fagpersoner kan kommentere på innlegg.

Blogger har også blitt en viktig arena for vitenskapsfolk fordi de kan skrive om alt det de jobber med og synes er interessant, som de aldri ville skrevet om i tidsskrifter.

Uansett, jeg gleder meg i hvert fall til filmene fra årets AHS, som nå er i gang, kommer ut. Det er mange kjente navn på listen, blant annet:

Chris Kresser, Chris Masterjohn, Stephen Guyenet, Jimmy Moore, Robb Wolf, Mark Sisson, Amy Kubal, Melissa Hartwig, Emily Deans, Paul Jaminet, J.Stanton, Boyd Eaton og Nassim Taleb.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s