Podcast!

Lagt ut av

Jeg finner lite tid til å skrive lengre stykker for tiden, eller tid til å lese bøker for den skyld. Likevel er lærelysten like høy som vanlig og en av tingene som redder meg når jeg for eksempel jobber med utbygging av hus eller mens jeg pendler til og fra jobb er å høre på podcast.

Verden av podcast er allerede enorm og det finnes noe der ute for alle, uansett hva man er interessert i, og nivået på mange er svært høyt. Det er ikke lenger bare radioprogrammer, men også mye som er produsert utelukkende som podcast.

Siden jeg bruker android, bruker jeg appen Beyondpod, som jeg trives godt med. Applebrukere holder seg som regel til iTunes.
Mine absolutt favoritter er Radiolab og This American Life, jeg gleder meg til hver nye episode og de er perfekte for en nybegynner som vil utforske podcastuniverset. Akkurat nå er lista over mine podcaster slik (i tilfeldig rekkefølge):
 • Radiolab from WNYC
 • Freakonomics Radio
 • Invisibilia
 • Startup
 • Reply All
 • The Tim Ferris Show
 • Robb Wolf – The paleo solution
 • This American life
 • Infinite Monkey Cage
 • Lars og Pål
 • Mystery Show
 • Waking up with Sam Harris
 • WTF with Marc Maron
 • The Joe Rogan Experience

Andre gode podcasts som jeg har vært innom og som jeg anbefaler, men som ikke er på lista mi akkurat nå eller som jeg bare hører på sporadisk er, Startalk Radio med Neil Degrasse Tyson, Fugetive Waves, Dan Carlins hardcore history og In our Time fra BBC 4.

Podcasts er en utrolig fin måte å lære nye ting på. Man skal dog være forsiktig med dette hjernedopet som med alt annet. Husk at hodet også trenger hvile innimellom og ikke kan lære noe hele tiden. Dette er noe jeg må minne meg selv på til stadighet. Sett av tid til mindfulness og ikke la podcast handle om distraksjon fra hverdagen.

Da superpodcasten Serial gikk, fikk vi noen fine og sosiale øyeblikk hjemme hos oss der vi var samlet og hørte på episoder sammen akkurat som gode radioprogrammer i gamle dager. Det var en overraskende positiv opplevelse og jeg anbefaler absolutt å høre på podcast sammen med andre.

Så dette var litt om mine favoritter. Hva er dine?

5 kommentarer

 1. Revolution Health Radio
  Body IO FM
  Bulletproof Radio
  Katy Says
  Ben Greenfield Fitness Podcast
  London Real
  Smart People Podcast
  The FitCast
  Barbell Shrugged
  Relentless Roger & the Caveman Doctor

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s