Spennende fagdager

Lagt ut av

I tidligere poster har jeg skrevet om sammenhengene mellom vårt mage- og tarmsystem og helsen vår. For ikke lenge siden var det lite fokus på magen når man diskuterte livsstilssykdommer og overvekt. Heldigvis har denne trenden snudd og det kommer stadig ny spennende vitenskapelig litteratur som bekrefter at om vi ønsker god helse, så må ha et sunt og velfungerende mage- og tarmsystem.

Og ikke minst må vi ta vare på alle de livsformene som vi lever i symbiose med hvis totale antall langt overgår antall celler i kroppen vår. Slik sett består vi mennesker stort sett av bakterier. Og det har faktisk noe å si hvilke bakterier som bor i oss, hvor de bor og i hvilke forhold de eksisterer.

Helgen 6. og 7. april avholdes landsmøte for foreningen Kostreform for bedre helse. I år er det Stavanger som inviterer og som i fjor blir landsmøtet kobinert med en spennende fagdag. Lørdag 6. april kommer 4 dyktige forelesere til Stavanger for å snakke om ulike aspekter ved mage/tarm og helse. Programmet kan du finne her. Forelesningene er åpne for alle som melder seg på.

Men det er ikke bare i Stavanger man kan lære mer om mage og helse. Fredag 5. april holder Balderklinikken i Oslo seminar om tarmflora, kosthold og sykdom, hvor blant annet Ian Spreadbury og Arnold Berstad, som også kommer til Kostreform i Stavanger, skal prate. Mer info her.

Håper alle som har mulighet til, og interesse av å benytte seg av disse fagdagene gjør det. Tror det vil bli veldig lærerikt. Og for dem som kommer til Stavanger, vi sees der!

4 kommentarer

  1. Hei Pål 🙂 det er med stor interesse eg leser bloggen din ang lekk mage og evt sjukdomar som følgje av det . Eg har bl a fått lågt stoffskifte og har gått på levaxin sidan 2009. Har du erfaring med at det er mulig å bli kvitt den pillen og, ved hjelp av kosthold?

    Tusen takk….:)

    Liker

  2. Hei. Stoffskifteproblemer kan også forbedres og ofte kureres helt med et optimalt kosthold. Jeg vil anbefale deg å lese på artiklene til Cris Kresser som ligger her: http://chriskresser.com/thyroid

    Ellers er det stort sett de samme kostholdsendringene som må til for dem med lavt stoffskifte som hos andre. Hovedlinjene er de jeg skisserer i boken Helt naturlig mat og trening. Det er viktig å unngå korn, belgfrukter og frøbaserte planteoljer, sørge for nok D-vitamin (sterke tilskudd om nivået er lavt), unngå stress og høyt blodsukker, og generellt innta animalske produkter og grønnsaker.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s