Naturlig trening – rulleøvelser

Lagt ut av

Hvis det er én øvelse jeg ønsker å kunne gjøre så lenge jeg lever, uansett hvor gammel jeg skulle bli, så er det å stupe kråke eller rulle.

Jeg liker dårlig at vi etter hvert som vi blir eldre ofte blir mer redde for bakken. Når vi er barn har vi et mye nærmere forhold til bakken, på alle måter. Vi er ikke redd for å legge oss ned hvor som helst og å rulle litt rundt på gresset skjer uten at det er noe vi trenger å tenke særlig over. Men med økende alder kommer økende stivhet i kroppen, mindre kontakt med bakken og dermed også en større frykt for den.

Ikke bare blir vi redde for bakken etter hvert som vi blir eldre, vi blir også redde for å utfolde oss fysisk og reddere for å dumme oss ut. Og det er en trist tanke å tenke, det at vår reduserte fysiske form skulle skyldes at vi er redd for hva andre synes.

Vi holder oss aller helst på stående eller sittende i kontrollerte stillinger, også når vi trener og vi er lite dynamiske.

Våre nære slektninger sjimpansene er flinke til å rulle. De gjør det helt naturlig.

Det å rulle kan også regnes som en del av vårt naturlige bevegelsesmønster. Og rulleøvelser er fine og praktiske øvelser for å opprettholde bevegelighet i ryggsøylen, man får en liten massasjeeffekt på ryggen, og ikke minst er det kjempegøy. Jeg bruker ruller som en standard del av oppvarmingen når jeg trener (ikke når jeg trener på treningssentre, da ser folk så rart på meg).

Så med dette oppfordrer jeg alle til å kaste alle hemninger og finne seg en gressflekk eller noen matter og rulle litt rundt på. Lek er ikke, og burde ikke være, forbeholdt barn.

Lykke til!

10 kommentarer

  1. Hei Pål kan ikke du begynne å legge ut bilder av maten du spiser på bloggen din? det hadde gjort bloggen enda (bedre tror jeg)men den er bra fra før også men jeg er nysjerrig og syntes det hadde vært spennende.

    Liker

  2. Jeg har tenkt at det er så mange som blogger om hva de spiser og som legger ut oppskrifter at jeg i stedet kan fokusere på andre aspekter. Det finnes masser av gode blogger og sider med mat og oppskrifter, både lavkarbo og paleo.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s