Eenfeldt vs. Mattisson

Lagt ut av

Via «Mat er min medisin» får jeg se et klipp fra svensk TV4 her. Den svenske LCHF-legen Andreas Eenfeldt kritiserer nøkkelhullsmerkingen. Med for å debattere er også Irene Mattisson fra Livsmedelsverket.

Det er noe merkelig fint med å se denne filmen. For når man bruker mye tid på vitenskapen rundt ernæring og helse, så er det et spørsmål man stiller seg om og om igjen, «hvordan er det egenlig mulig at ting ble som de ble, når det finnes så mye dokumentasjon som tilsier at det burde være annerledes?»

Så dukker Irene Mattison opp på TV og gir meg svaret. Ting er akkurat som de er, på godt og vondt, på grunn av alle Irene Mattissonene der ute.

4 kommentarer

 1. Kunne ikke vært mer enig. Jeg blir sittende igjen med spørsmålet: Hvordan er det mulig? Hvordan kan vi i 2012 være så uenige om så grunnleggende ting som har så stor betydning for folkehelsen.

  Liker

 2. Hei Pål!

  Huff ja… :-/ Andreas er saklig, rolig og opptrer korrekt. Han kommer med påleste kommentarer og greie fakta. Hun er stresset, nevrotisk og har behov for å heve stemmen slik at det blir slitsomt å høre på hennne. Dessuten forkaster hun studien og resultatene han viser til på et merkelig grunnlag… Ja man kan spørre seg, hvordan er det mulig…

  Nina

  Liker

 3. Eenfeldt – legger fram 4 systematiske gjennomganger av all forskning på kosthold de siste 50 årene og forklarer at det ikke finnes noen sammenheng mellom fett og hjertesykdom.
  Mattisson – «Det der du seeier e inte sant»
  og påstår videre at systematiske gjennomganger av all forskning på kosthold de siste 50 årene viser at det finnes klar sammenheng mellom fett og hjertesykdom.

  Jada….

  Jeg utfordret forøvrig en norsk «Mattison», Midthjell om å komme med forskning som tydelig viser det de påstår her:
  http://www.t-a.no/nyheter/article194082.ece
  Regner ikke akkurat med å få svar med det første..

  Liker

 4. Det er utrolig frustrerende ja! Og nok enda mer frustrerende for dem som ikke har tatt et bevisst valg om kosthold, men ønsker å leve sunnere/renere/bedre. Hvem skal disse velge å tro på? Hvordan kan tilsynelatende velutdannede og selvtenkende mennesker (som jo begge disse to virker for å være)tolke de samme forskningsresultatene så rasende ulikt?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s